Om Rökeriet

Stockholms närmaste skärgårdsö hittar ni 25 minuter från city.Till Fjäderholmarna kommer ni med båt från Strandvägen, Slussen och Nacka strand. Båtarna avgår varje halvtimme under högsäsong. Efter den korta båtturen genom Stockholms inlopp stiger ni av precis vid Restaurang Rökeriet.

Med två olika verksamheter på en restaurang så finns det alltid något gott för varje plånbok och smak. All mat tillreds på plats. Våra berömda rökta räkor och lax röker vi dagligen med en blandning av En- och Alspån efter gammal nedärvd receptur. Menyerna komponeras av kökschef John Kumerius tillsammans med vår inspiratör Roland Persson årets kock 1990.

OM RÖKNING

Rökning är en gammal konserveringsmetod, men idag använder vi metoden främst som smaksättning.Det är en form av en långsam kokning samtidigt som det är en kemisk behandling. Röken består av en komplex sammansättning av ämnen, närmare bestämt 200 stycken.Rökning förhindrar oxidation och hela processen ger smak av bränt trä. Röken från olika träslag ger olika smak åt fisken.Vi använder oss av en blandning av al och enspån som blötläggs ett dygn innan rökning.Fisken förbehandlas med en lag av salt och socker för att få fram smak och hållbarhet. Vi använder oss av både kallrökning då man röker vid en lägre temperatur på 10-27 grader i 1-8 dygn samt varmrökning vilket innebär en rökning vid högre temperatur på 65 grader och kortare tid på 2-4 timmar.

För att boka

Vänligen fyll i era uppgifter, bokningen är inte giltlig innan bekräftelse från oss.

Hitta hit

Latitud: 59,3288 Longitud: 18,1737